Szerelem ♥ - Dadka - Pod záštitou mesta Tornaľa

Aktualizované


Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Szerelem ♥

Publikoval Dadka v Cikkek - Články · 10/6/2015 22:02:00
„Maga a szeretet nem egyéb, mint hogy valakit mélyen érzünk, mélyen belelátunk a szemei mögé. A lelkébe, és bármilyen külső mögött felismerjük, hogy „Ő az!”. Érezzük a gondolatait, és gondoljuk az érzéseit”
Müller Péter

A hosszú hónapok örömteli várakozása lassan, de biztosan révbe ér. Elindult a visszaszámolás. Pár óra múlva édesanya leszel, még most is annyira hihetetlen. Jobbról – balról örökíted a pocakod állását. Cvak, még egy fotó. Azt mondod, a gyermeked miatt teszed, neki gyűjtöd azt a sok emléket. Csak a szíved sejti a teljes igazságot, midőn neked fontos a bizonyság! Hogy évek múltán is lásd… igen, ott növekedett a szíved alatt. Ő az, aki érzékelte az örömöd és a félelmed. Ő az, aki eloszlotta a kételyeket benned. Mert téged választott és te jó anya leszel.
Tükörbe nézel, valaha volt némi nőiesség benned. A melleid, a csapnivaló feszes fenék és a vékony derekad. Valamiért dédelgeted még önmagadban ezt az illúzió képet. Igen, Te vagy az, bár jóval teltebb lett az arcod, a szemeid elárulnak. Minden azért nem veszett el belőled.
Nem vagy Te holmiféle Bunyós Pityu! Nő vagy, s ha eddig nem is, majd akkor most rendesen megadod a módját ennek. Hajlongasz a rózsaszín körömlakkal. Felülnézetből egyszerűnek tűnik. Szívesen elérnéd azt a tíz lábujjadat, de a pocakod csak a térdedig enged. Próbálod fentről lefelé csöpögtetni azt a fránya körömlakkot, hátha eltalálsz egy-két körmöt a feldagadt lábaidon. Reménytelen vállalkozás. Leülsz a kád szélére, zokogásba fulladsz. Rohan feléd ijedten a társad, az életed, a legjobb barátod…
- Mi történt?- kérdi
- Szeretnék végre valahára nő lenni!- mondod duzzogva
- Ettől? - rámutat a körömlakra
- Igen, pont ettől.
- Eddig sosem láttam, hogy lakkoznád a körmeid
- Mert eddig sosem lakkoztam, de most szülni megyek és szeretnék szép lenni.
Lássa szemeidben a félelmet. S talán valamitől Ő is fél. Kiveszi kezeidből a lakkot és óvatos, precíz mozdulatokkal neki áll a festéshez. Nem sieti el úgy, mint Te tennéd. Sok minden lezajlik benned, közben egy kapálódzó katicabogarat is megmentesz, valahogy úgy érzed, hogy ez egy nagyobb terv része. Köszöni neked szépen s te nagyon boldog vagy!
Kórházba kerülsz. Már csepeg az infúziód, rád húznak valamiféle kompressziós harisnyát így hát a kutya se figyeli a belakkozott körmöd. Hirtelen neked is ez a legkisebb problémád. Utolsó bíztató csók a folyosón és egy elhessegetni való kérdés: Fog-e eztán is szeretni engem?
Felsír a gyermeked s te teljes szívvel átérzed a nőiesség egyik legszebb formáját. Nem, nem az tesz nővé, hogy anya lettél, hanem a tudat, hogy ha életed végéig nem viselsz már rövid szoknyát, mert csak a fél valagod takarná el… te akkor se döntenél másképp!
Igen nő vagy! Ő meg igazán szerelmes beléd.
…és még nem sejti, hogy ma hajat fog festeni… pedig a fejed búbját gond nélkül eléred:))))

Kép: Mgr. Csutor Ella
Love is in the air



Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky